Ei in avocado

 ‘De consumptie van drie eieren per week past in een gevarieerde voeding,’ aldus het voedingscentrum. Op zondag eet altijd een gekookt ei met een scheutje keukenzout. Reden genoeg om mijzelf op de resterende twee ei-dagen extra uit te sloven.

Op Twitter stuitte ik op het volgende ei-gerecht: Gebakken ei in avocado. Ik ben dol op avocado, dit kan dus niet anders dan een zeer geslaagde combinatie zijn.

Men neemt:
  • Twee eieren
  • Avocado
  • Plakje ontbijtspek
  • Wat je al in huis hebt: zout, peper, olijfolie, willekeurige kruiden en veel liefde.
Bereiding

Snij de avocado in twee helften. Haal de pit eruit. Hol de avocado nog wat verder uit. Breek het ei open en laat deze in de avocado vallen. Leg de helften in een koekenpan met een drupje olijfolie. Op een laag vuurtje, met een deksel, kostte het mij ongeveer tien minuten voordat het ei gebakken was. Het plakje ontbijtspek kun je er het beste dus pas op het allerlaatste moment in de pan gooien. Die is in een halve minuut al heerlijk krokant gebakken.

Afwerking

Pak een verloren tomaatje uit de koelkast, wat verlepte sla, strooi er wat kruiden overheen en klaar!

Mijn oordeel

Het gerecht ziet er verrukkelijk uit, maar de smaak valt tegen. De frisheid van de avocado is bij het bakken verloren gegaan. Het duurt ook erg lang voor dat het ei gebakken is. Ik had geen beschikking over een oven, wat het bakproces ongetwijfeld had versneld. Toch zijn er andere kookwebsites die zeggen dat het gerecht ook in de koekenpan binnen een paar minuutjes klaar is. De avocado nog verder uithollen? Dan blijft er niks meer van de avocado over. Voor dit gerecht is dus geduld nodig.

Advertenties
3 reacties
  1. Misschien moet je de avocado vliegensvlug omdraaien in de pan! Als je hem bakt op de kant van het ei, is die wit-gele rakker in no-time gaar. Daar komt natuurlijk wel de nodige expertise bij kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: