Adopteer een eenzame bejaarde of een kip

Adopteer een koe, een geit, een appel- of een kerstboom. Adopteer een pup, een bijenvolk, een wees-olifantje of een bedreigd diersoort. Adopteer een eenzame bejaarde, een monument of een kunstenaar. Adopteer een kip.

Er zijn tegenwoordig een hoop dingen die je kunt adopteren. Financiële adoptie is in. Dat weten de goede doelen organisaties ook. Mensen zijn blijkbaar eerder bereid geld te doneren, wanneer zij daar iets voor terug krijgen. In dit geval dus een adoptiekip.

Als dank voor je donatie, krijg je als kippen-adoptiemoeder, welgeteld 36 biologische eieren. Of eigenlijk voedselbonnen. Je krijgt bonnen die je bij een deelnemende supermarkt kunt inwisselen voor biologische eieren. Dus geen tekeningen en geen vrolijke foto’s van je kip.

Bewoon je een klein studentenkamertje in de stad, dan is zo’n adoptiekip misschien nog wel een grappig verjaardagscadeau. Kan je toch mooi zeggen dat je eigenaar bent van een Gallus gallus domesticus. Klinkt nog best exotisch die wetenschappelijk/ Latijnse naam voor kip. Je zult echter wel na een jaar om het zelfde cadeau moeten vragen, want ook met een biologische kip doet een pluimveehouder niet langer dan een jaar.

Tot nu toe hebben 14.462 mensen een kip geadopteerd. Zullen al deze mensen een kip hebben geadopteerd voor de grap? Gewoon omdat het kan? Want als je de biologische boer wilt steunen, kun je dan niet gewoon zelf biologische eieren kopen? Nee, want dan houden de goede doelen organisaties geen geld over om reclame te maken voor hun goede doel. Voor een biologische adoptie-kip betaal je € 24,50. Bekijk de toelichting van Adopteereenkip.nl om te zien waar dat geld voor wordt gebruikt.

Bron: Bionext

Toelichting 
50% van de kipadoptie is een vergoeding van de eieren waar de winkeliers en de pluimveehouders mee betaald worden. 
30% wordt gebruikt voor de promotie van Adopteer een kip en voor de doelstelling van Bionext. Hier worden ook de bijzondere projecten van Adopteer een Kip uit gefinancierd. 
20% van de kipadoptie gaat naar overhead, waar materialen die u voor uw adoptie ontvangt en arbeid uit gefinancierd wordt.

bron toelichting: Bionext 

Toelichting blogger
Zelf zit ik met nog een aantal vragen. Waarom kun je bijvoorbeeld geen vrije- uitloopkip adopteren? Zijn er wel genoeg adoptie-kippen beschikbaar? Of wordt mijn adoptie-kip meerdere malen door verschillende mensen geadopteerd?
Deze vragen, en dus ook de antwoorden, stonden niet tussen de Frequently Asked Questions. Op verzoek van een vriendelijke medewerkster van Bionext heb ik daarom het contactformulier ingevuld. Antwoord volgt spoedig.

Advertenties
2 reacties
  1. Kirsten zei:

    Wel een leuk cadeau voor de grap idd, moest nog een cadeau hebben voor een vriend zal er is over nadenken :P.

    Mooi blog verder, lekker verfrissende manier van schrijven.

    • Bedankt voor je reactie! Ik ben nu niet meer actief op dit blog. Deed het voor een schoolproject. Was leuk om te doen, maar kan al enige tijd geen kip meer zien haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: